axnet
users
projects
fun
  
 
  Permanently Hide Close
Copy of: http://www.aftonbladet.se/kvinna/0005/19/struten.html
AftonbladetKvinna
MÅNDAG 22 MAJ 2000
Nu kan du också stå och kissa
struten
Foto: MIKAEL GUSTAVSEN

Inget spill. Med den här struten kan tjejer kissa på samma sätt som killar. Struten är lätt att ta med och varken viker sig eller blir blöt vid Kvinnas test. Bilden är arrangerad.
>> Rörliga bilder - Så fungerar tjejstruten
Kvinna testade struten som göra att du slipper sitta på snuskiga toaletter
Nu finns hjälp för kvinnor som tycker att det är äckligt att sitta på offentliga toaletter.
  En ny uppfinning gör att kvinnor kan kissa stående - precis som män.
  Aftonbladet/kvinna har testat.

  Den lilla pappersstruten får plats i bakfickan. Jag viker ut den, sätter den på plats och håller i ovansidans två flikar. Och väntar.
  För det är svårt att kunna kissa stående för den som alltid sitter ner och kissar. Så småningom kommer det i alla fall. Förvånad ser jag en stråle som rinner ner mot toalettstolen. Fantastiskt! Det fungerar verkligen.
  Jag känner mig som en kille. Det går att rikta strålen lite hit och dit. Inget som droppar vid sidan, struten blir inte blöt och viker sig. Det enda jobbiga nu är att det luktar kiss. Så måste det alltid vara för killar, som står konfronterade med sin stråle.
  När struten ska bort är det viktigt att vara beredd med papper, för droppar gör det ju, som vanligt.
  Den här struten kan vara bra att ha i sommar. När det är kö till bajamajor som inte tömts på väldigt länge, är det bara att ta sin lilla strut och ställa sig vid en buske. Frågan är bara hur killarna kommer att reagera.
  Kiss-struten har uppfunnits av två italienare som ofta reste bort på helgerna tillsammans med sina fruar.
  När fruarna klagade över att de offentliga toaletterna var obekväma och smutsiga, kom de på idén att göra sin produkt, "Genius Lady".
  - Den har funnits i Italien sedan juni förra året. En undersökning bland 1 000 kvinnor visade att 70 procent var villiga att köpa den, säger Jean-Claude Eggel från företaget Eggel Trade, som importerat "Genius Lady" till Sverige.

Hur farligt är det att sitta?
Många kvinnor som inte vill sitta på toalettstolen är rädda för att få infektioner. Men hur farligt är det egentligen?
  Smittskyddssköterskan Kerstin Borg på Vrinnevisjukhuset i Norrköping ser ingen större risk med att sitta på offentliga toaletter.
  - Det enda jag kan komma på som smittar via toaletten är salmonella. Men då gäller det att det finns avföring på toalettstolen när du sätter dig, och att du får det i munnen på något sätt. Men om den som har salmonella gör rent på toaletten och tvättar händerna efteråt så kan det inte smitta, säger hon.
  - Men jag förstår om man tycker att det är äckligt att sitta där andra har suttit.


epost: kvinna@aftonbladet.se
telefon: 08-7252330
fax: 08-56252805